SPOŠTOVANI STARŠI,

ob začetku veroučnega leta vas lepo pozdravljamo in blagoslavljamo. Vaši otroci bodo ponovno v veroučni šoli s katehistinjami in kateheti iskali Boga v svojem življenju, raziskovali našo krščansko vero in kako nas Jezus uči živeti. Ob tem bomo potrebovali tudi vašo pomoč, tako v sodelovanju v katehezi, verskem življenju doma in obisku cerkve, pa tudi v dogovorih za izvedbo verouka in darovanju priporočenega prispevka, s katerim nam omogočite izvedbo verouka.

Verouk se bo pričel s ponedeljkom, 19. 9. 2022. Urniki bodo objavljeni v predhodnem tednu, ko jih bomo uspeli uskladiti s šolskimi urniki in prevozi. Posebni program velja za učence zadnje triade, 7. – 9. razreda, ki bodo vstopili v birmansko pripravo in lahko koledar te priprave vidite TUKAJ.

Prosimo, da za vsakega otroka posebej izpolnite elektronsko prijavnico na spletu, lahko na računalniku, tablici ali telefonu. Povezave so spodaj, posebej za otroke, ki prvič prihajajo v veroučne klopi in posebej za vse ostale.

prijavnica za prvi vpis k verouku (1. ali 2. razred)

kratka prijavnica za vpis otroka, ki je že obiskoval verouk prejšnja leta

Hvala za zaupanje. V tem letu bo pripravljeno tudi več dogodkov za starše, posebej za starše otrok, ki se pripravljajo na prejem zakramentov. Veliko blagoslova.

ZAČASNI URNIK VEROUKA

Cenik materialov:

  1. R: delovni zvezek – 12 €
  2. R: delovni zvezek – 12 €
  3. R: delovni zvezek – 12 €
  4. R: delovni zvezek – 15 €
  5. R: delovni zvezek – 7,5 €; učbenik, izposoja – 2,5 € (skupaj 10 €)
  6. R: delovni zvezek – 7,5 €; učbenik, izposoja – 2,5 € (skupaj 10 €)
  7.  – 9. R: Sveto pismo s prostorom – 30 € (Če imate SP doma, velja vsako Sveto pismo novega prevoda – Slovenski standardni prevod SSP; ne velja starejši prevod – ekumensko SP ali še starejše.)

____________________________________________

Priporočen dar:

Spoštovani starši. Zahvaljujem se vam, ker razumete, da ob izvajanju verouka prihaja v župniji do stroškov. Najbrž veste, koliko je potrebno (obvezno) plačevati izvenšolske dejavnosti vašega otroka, pa naj gre za športni trening, glasbeno šolo ali karkoli drugega. Župnija sama z nedeljskimi nabirkami tistih nekaj vernikov, ki pridejo v cerkev, ne more pokriti stroškov, kot so honorarji katehetom, vzdrževanje pastoralnih prostorov, redni stroški ogrevanja in drugo. Drugih omembe vrednih virov financiranja naše župnije praktično nimajo.
Škofija Celje je odredila višino priporočenega daru, za katerega ste naprošeni, da ga darujete enkrat letno za izvedbo rednega verouka v župniji.
a) dar za izvajanje verouka za enega otroka je 20 €
b) dar za izvajanje verouka, če je otrok iz ene družine pri verouku več, je 30 € na družino
Prosim vas, da razumete, da če vašega daru ne bo, ne bomo mogli več izvajati kateheze, kot smo bili vajeni desetletja. Kdor ne zmore, lahko daruje manj, menim pa, da bi večina ta strošek zmogla. Učbeniki in DZ se seveda poravnajo ločeno od tega daru.
Ob nakazilu:
TRR SI56 02426 – 0253716450  –  Nova LB d.d.
Namen: za verouk, ime in priimek otroka ter razred)
Literatura: ob plačilu knjige oz. zvezka otrok prejme literaturo.
1., 2. in 3. razred 12 € (delovni zvezek)
4. razred 15 € (delovni zvezek)
5. razred 12 € (izposoja učbenika in nakup delovnega zvezka – prosimo, da vrnete lanski učbenik)
7., 8. in 9. razred: se dela po individualnih gradivih. Morajo pa otroci imeti pravo Sveto pismo (ne otroškega, ki je samo povzetek zgodb). Če imate celotno SP doma (nov prevod – SSP – slovenski standardni prevod), lahko birmanci uporabljajo tega, priporočamo pa “Sveto pismo s prostorom“, ki je posebna izdaja SP Nove zaveze, ki je namenjena mladim. To SP lahko kupite pri nas ob začetku priprave in se ga uporablja vsa leta birmanske priprave in ostane birmancu kot trajno SP na polici. Cena: 30 €.