V sredo, 4. oktobra 2023, se začenja prvo sinodalno zasedanje škofov v Rimu. Naš škof Maksimilijan se ga bo udeležil kot predstavnik Cerkve v Sloveniji.

Kot je vsem škofom pisal kardinal Mario Grech, generalni tajnik sinode, »Brez molitve ne bo sinode« (papež Frančišek), saj je sinoda predvsem dogodek molitve in poslušanja, ki ne vključuje samo članov sinodalnega zasedanja v Rimu, temveč vsakega krščenega v vsaki krajevni Cerkvi. Zares smo prav vsi poklicani v tem času, da se povežemo in združimo v občestvu molitve in vztrajnega klicanja Svetega Duha, da bi nas vodil pri prepoznavanju, kaj želi Gospod od Cerkve danes.«

Zato vas, spoštovano božje ljudstvo, vabimo v duhu notranje urgentnosti in nujnosti, ki jo je čutila Marija, ki je HITRO vstala in šla na pot k teti Elizabeti, da v teh dneh pred začetkom in med samim zasedanjem sinode poživite osebno molitev in poskusite animirati tudi svoja župnijska občestva.

Naš škof Maksimilijan in vsi škofje z vsega sveta računajo in se naslanjajo na vašo in našo molitveno podporo.

Spodaj sta povezavi v pomoč pri poživitvi molitve, prva je slovenska video prezentacija molitve za sinodo, druga pa mednarodna stran z duhovnimi in molitvenimi spodbudami za sinodo.

Hvala in veliko blagoslova.

https://www.prayforthesynod.va/en/