Sv. maše z udeležbo vernikov so ponovno dovoljene od 4. 1. 2021 naprej, a pod pogoji, kot jih predpisuje vlada RS.
To je: uporaba mask, razkuževanje rok, distanca ter 1 vernik ali 1 gospodinjstvo na 30 m2.

Sv. maše bodo po urniku, kot je objavljen v oznanilih za 3. 1. 2021. 

Za praznik sv. 3 kraljev bo 5 sv. maš (tudi v torek zvečer je že praznična maša) in v nedeljo, 10. 1. je 5 sv. maš (skupaj s sobotno večerno mašo). ZA TE MAŠE SE JE POTREBNO PRIJAVITI VNAPREJ.

Sv. mašo lahko obišče 1 vernik ali ena družina istega gospodinjstva na 30 m2 površine cerkve, kar pomeni, da je v Mozirju prostih mest za eno mašo 12, v Šmihelu pa 6. Prosto mesto pomeni posameznika ali eno gospodinjstvo. Med delavniki se ne bo potrebno vnaprej prijavit za udeležbo pri sv. maši, za praznike in nedelje pa se je potrebno prijavit, in to samo župniku (ne ga. Danici) samo na telefon z SMS ali klicem (031 461 700) – ne na e-mail. Ko dobite povratno informacijo – potrditev, da je prostor rezerviran za vas, lahko pridete k sv. maši. En prostor za eno gospodinjstvo, naj bo to ena oseba ali pa tudi 10 oseb iz istega gospodinjstva. Brez predhodne prijave se žal ne boste mogli udeležit sv. maše. Predpisi so namreč s strani vlade RS in smo podvrženi tudi inšpekcijskim kontrolam.

Starejšim in rizičnim osebam je še naprej odsvetovan obisk sv. maše.

Prosim za obzirnost, da tisti, ki lahko pridete med tednom k sv. maši nedeljske in praznične večerne maše prepustite zaposlenim in družinam z otroci, ki med tednom ne morejo k maši.

Maše bodo še naprej prenašane redno preko spleta.

Molimo, da se bo situacija toliko umirila, da se bomo tudi sv. maš lahko udeleževali brez omejitev.