PRIJAVE NA ORATORIJ NA REČICI SO ZAPRTE!

Odpiramo pa prijave na oratorij Šmihel, ki bo potekal v tednu 31. 07. – 04. 08. 2023 od 8.00 do 14.00 pod geslom “Stopi na pot!”

Prisluhnili bomo verjetno najvplivnejšemu fantazijskemu piscu 20. stoletja, J. R. R. Tolkienu. Njegova zgodba z naslovom Hobit spremlja preprostega hobita Bilba. Bilbo si želi le mirnega življenja v svoji duplini, a se na povabilo čarodeja Gandalfa pridruži veliki pustolovščini druščine škratov. Skupaj bodo poskušali iz krempljev strašnega zmaja osvoboditi škratji zaklad, ki jim ga je zmaj ukradel, ko je uničil njihovo podzemno mesto v Samotni gori. Da bodo do tja sploh prišli, bodo seveda morali premagati še številne ovire in težave.

Skozi oratorijsko zgodbo bomo spremljali Bilbovo osebno rast, ki tako kot v izvirniku prehodi pot rasti od zapečkarja do junaka. Spremljali bomo, kako najprej z odporom sprejme svojo poklicanost, nato pa se preko dotikov Božje previdnosti in svoje lastne vztrajnosti gradi v srčnosti in zraste v neslutenega junaka.

Na oratorij se prijavijo otroci od dopolnjenega 7. leta starosti oz. ki so zaključili 1. razred OŠ , pa vse do tistih, ki bodo septembra obiskovali 9.razred OŠ.

Prispevek staršev (družin) za oratorij 2023 znaša:
Za prvega otroka iz družine 25€
Za drugega otroka iz družine 20€
Za tretjega in vsakega nadaljnjega otroka iz družine 15€

Prispevek poravnajte do 26. 07. 2023 v župnijski pisarni (v kuverti z imenom in priimkom otrok in pripisom za oratorij). Prijava je potrjena s plačilom prispevka. Število otrok je omejeno na največ 50 otrok!

Družine, ki se borite s finančno stisko, prosimo, da nas kontaktirate in bomo skupaj poiskali rešitev. Prispevek naj ne bo ovira za udeležbo vašega otroka na oratoriju. Dosegljivi smo na telefonski številki 051 332 684 (Klemen Klemen).