Letošnji oratorij z naslovom ORIGINALEN SEM! bo letos v Mozirju od 28. 6. – 2. 7. 2021.

ePrijanica – prijavi se preko spleta
Ob prijavi preko spleta bo treba še izpolniti “Izjavo staršev“, ko boste otroka pripeljali na oratorij.

Prijavnica 2021- snami PDF

Izjava staršev za Oratorij Mozirje 2021 – snami PDF

Osnovne informacije:

Datum: 28. 6. – 2. 7. 2021
Oratorijski dan: 8.00 – 15.00
Zaključna sv. maša: 2. 7. 2020 ob 14.00
Prijavnina: 25 € prvi otrok, 20 € drugi otrok
Odgovorna oseba: Neža Hudournik – 070 500 322 in neza.hudournik@gmail.com

Pismo staršem:

Dragi starši!

Zahvaljujemo se vam, ker nam boste tudi letos zaupali svoje otroke, za katere bomo poskrbeli mladi animatorji. S svojim navdušenjem želimo polepšati poletne dni vašim otrokom. 

Kljub trenutnim razmeram bomo tudi letos izvedli Oratorij ob upoštevanju nasvetov in priporočil NIJZ-ja. Zaradi slednjih naj vsak otrok s sabo prinese svojo plastenko za pijačo. Tudi letos bo poleg prijavnice potrebno podpisati obrazec o zdravem otroku. 

Predlagamo tudi, da vsak dan izmerite telesno temperaturo svojega otroka. V primeru, da otrok kaže kakršnekoli znake obolenja s COVID-19, naj se oratorija ne udeleži. 

Treba se je zavedati, da se kljub izvajanju vseh priporočenih ukrepov lahko še vedno pojavijo okužbe s COVID-19, ob udeležbi na Oratoriju pa je tveganje za okužbo še večje. Popolne varnosti ne moremo zagotoviti, vendar smo animatorji odgovorni in bomo naredili vse, kar se da, da se morebitna okužba med udeleženci ne bi širila, a kljub temu ne moremo prevzeti odgovornosti, če se to vseeno zgodi. 

Prosimo, da prijavnico izpolnite na spletni strani župnije ali snamete PDF prijavnico in jo izpolnjeno prinesete v župnišče ali po mailu ali kot MMS-sporočilo pošljete na zgoraj navedene kontakte Neže Hudournik vsaj 3 dni pred začetkom Oratorija. S pravočasno prijavo bomo namreč lahko zagotovili zadostne količine materiala za aktivnosti na Oratoriju. Prijavnina za prvega otroka znaša 25 €, za drugega otroka iz iste družine 20 €, za vsakega naslednjega pa je Oratorij zastonj. Če pa vam prijavnina predstavlja prevelik finančni zalogaj, naj to ne bo ovira pri prijavi na Oratorij.

Prijavnino in podpisan obrazec o zdravem otroku prinesite prvi dan Oratorija. 

O ORATORIJU

Projekt oratorij je večdnevni počitniški program za otroke in mladostnike. Nekoč so izraz oratorij uporabljali za prostor, kjer se moli, danes pa nam pomeni veliko več. Oratorij – dnevi veselja, razgibanih dejavnosti, pesmi, igre in krščanskega življenja. Štirje temelji, ki tvorijo oratorij so: šola, dvorišče, dom in župnija. Oratorij je šola, ki nas lahko nauči marsikaj za življenje; je dvorišče, kjer se srečujemo v veselju in razigranosti; je dom, ki sprejema vsakega; in končno, oratorij je župnija, ki uvaja v življenje vere. Za otroke je dobrodošla sprememba v počitniškem času, za animatorje izziv, da začutijo vrednoto darovanja svojega prostega časa, da vzljubijo delo z otroki; vsi pa se na oratoriju navadijo skupinskega dela in koristno preživijo del poletnih počitnic.

ORIGINALEN SEM!

Letošnji osrednji oratorijski lik je blaženi Carlo Acutis, navidezno običajen najstnik, ki je rad gledal filme, igral računalniške igrice in v prostem času tudi programiral. V svojem kratkem življenju je ustvaril močno vez z Bogom, zaradi katere so ga ljudje kmalu prepoznali za svetnika. Letošnje geslo »ORIGINALEN SEM« je navdihnil Carlov citat: »Vsi ljudje so rojeni kot originali, a mnogi umrejo kot fotokopije.« To geslo nas opominja, da za vedno ostanemo edinstveni, izvirni. Na oratoriju bomo spoznavali Carlove najpomembnejše vrednote, kot so vedoželjnost, zmernost, evharistija, dobrosrčnost in večnost. 

P.S.: Na oratoriju bomo veliko tekali naokrog, ustvarjali in se igrali, zato bomo veseli kakšnega presenečenja (sadja, sladoleda, sokov…), ki bo polepšal dni našim otrokom in animatorjem. Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti, dodatna navodila pa bodo sproti dali animatorji.