Torek 4. adventnega tedna (24. 12.) – Gospod se je spomnil svoje svete zaveze.

 • Utihnem in se umirim, poskušam odstraniti zvoke in dražljaje zunanjega sveta. Nato se pokrižam in priporočim Svetemu Duhu.
 • Preberem Božjo besedo: (Lk 1,67-79)
  Hvaljen Gospod, Bog Izraelov, ker se je ozrl na svoje ljudstvo in mu pripravil odrešenje: dvignil nam je rog zveličanja v hiši svojega služabnika Davida, kakor je govoril po ustih svojih svetih prerokov iz davnih vekov: da nas bo rešil naših sovražnikov in iz rok vseh, kateri nas črtíjo, da skaže usmiljenje našim očetom ter se spomni svoje svete zaveze; kakor je prisegel Abrahamu, našemu očetu, da nam bo dal, da bomo iz rok sovražnikov rešeni in mu brez strahu služili v svetosti in pravičnosti pred njegovim obličjem vse dni življenja. In ti, dete, boš prerok Najvišjega, pojdeš namreč pred Gospodom, pripravljat mu pota, da daš njegovemu ljudstvu spoznati odrešenje v odpuščenju njihovih grehov, po prisrčnem usmiljenju našega Boga, s katerim nas bo obiskal Vzhajajoči z višave, da razsvetli te, ki sedijo v temi in smrtni senci, da naravna naše noge na pot miru.
 • Zadnji dan molitvene priprave je dan hvaležnosti. Hvaležen sem Bogu, ki me nikoli ne pozabi. Hvaležen sem bližnjim, ki mi stojijo ob strani, ko uresničujem božjo voljo, namen, ki mi ga je Gospod dal. Hvaležen sem za sveti večer in praznični dan, ki je pred nami, ki mi razodeva božjo ljubezen do mene in dejstvo, da Bog ne pozablja svojih obljub in da je Njegova zaveza z menoj trdna in večna, njegova obljuba meni, da mi bo vedno stal ob strani, pa neprelomljiva. Tako sem po Njegovi milosti rešen sovražnikov in strahu, kajti On je močnejši od vseh.
 •  Ali se res zavedam, da sem rešen sovražnikov in da strah, kaj bo z menoj ni potreben, kajti On je močnejši od vseh? Če je poslal celo svojega Sina, ker me ljubi, kdo mi more storiti kaj hudega? Se za to božjo ljubezen dovolj zahvaljujem?
 • Počasi in jasno ponovim vsaj 3x:

Hvaljen Gospod, moj Bog, ker si se ozrl name in mi pripravil odrešenje.

 • Molitev:
  Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene, grešnika in mi pomagaj, da Te bom vedno slavil in se Ti zahvaljeval za Tvojo neizmerno ljubezen in Očetovo usmiljenje. Amen.
  (molitev večkrat ponovim)
 • Gospod, pridi in me blagoslovi. Naj počiva tvoja milost nad mano. Daj mi svoj mir. Blagoslovi mene in vse, predvsem tiste, ki te v tem trenutku najbolj potrebujejo Ti, ki si Bog Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.

URESNIČEVANJE:

 • Čez dan bom v srcu in kdaj tudi na glas izrekal besede hvaležnosti in slavljenja za veliki dar, ki ga prejemam od Gospoda. Ob praznovanju Svetega večera in Božičnega praznika bom Gospodu hvaležnost vračal tako, da bom spoštljiv, prijazen in vljuden do vsakega, predvsem pa do tistih, ki jih bom srečal v Gospodovi hiši. Morda bo Gospod uporabil prav mene, da bo prišel in odrešil tiste, ki so Ga pozabili ali se ga preredko spomnijo. Zato se bom načrtno potrudil, da bom ob praznikih prijazen do vseh, ki jih srečam.