Ponedeljek 4. adventnega tedna (23. 12.) – Bog se me je usmilil!

 • Utihnem in se umirim, poskušam odstraniti zvoke in dražljaje zunanjega sveta. Nato se pokrižam in priporočim Svetemu Duhu.
 • Preberem Božjo besedo: (Lk 1,59-60)
  Osmi dan pa so prišli, da dete obrežejo in so mu po očetu hoteli dati ime Zaharija. Njegova mati pa je odgovorila: »Nikakor, ampak Janez se bo imenoval!«
  (Mal 3,23-24)
  Glejte, pošljem vam Elija, preroka, preden pride dan Gospodov, véliki in strašni! Zopet bo približal srce očetov sinovom in srce sinov očetom, da morda ne pridem in ne udarim dežele s prekletstvom.
 • Janez Krstnik (ime Janez pomeni: Bog se je usmilil) je kot Elija predpodoba Gospoda Jezusa, ki prihaja. Jezus prihaja, da “približa srce očetov sinovom in srce sinov očetom“, preden pride poslednji, sodni dan, ko bi obžalovali razdvojenost, ločenost in needinost. Gospod Jezus torej prinaša odrešenje v naše medsebojne odnose in želi približati naša srca preden pride veliki in strašni dan božje sodbe.
 • Moram pred praznikom še “urgentno“ popraviti kakšen skrhan ali res prekinjen odnos? Občutim sovraštvo, zamero, ločenost? Ali se zavedam, da samo Gospod, če ga zares v veri sprejmem, lahko obnovi moje skrhane ali celo uničene odnose?
 • Počasi in jasno ponovim vsaj 3x:

Pridi in nas reši, Gospod, naš Bog!

 • Molitev:
  Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene, grešnika in mi pomagaj popraviti moje skrhane in neurejene odnose. Amen.
  (molitev večkrat ponovim)
 • Gospod, pridi in me blagoslovi. Naj počiva tvoja milost nad mano. Daj mi svoj mir. Blagoslovi mene in vse, predvsem tiste, ki te v tem trenutku najbolj potrebujejo Ti, ki si Bog Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.

URESNIČEVANJE:

 • Jezus misli popolnoma resno, da je Njegovo poslanstvo “približati srce očetov sinovom in srce sinov očetom“, kar pomeni dvoje: približati moje srce Božjemu Srcu in približati naša srca drug k drugemu. Zato začnem pri svojem bližnjem, ki je ob meni. Premislim, s kom imam neurejen, skrhan ali celo sovražen odnos in začnem intenzivno prositi Gospoda, da se ta odnos uredi. Prosim ga tudi za moč, da bi jaz sam naredil čimprej prvi in primeren korak k ureditvi tega odnosa.