Četrtek 3. adventnega tedna (19. 12.) – Ne boj se, uslišana je tvoja prošnja

 • Utihnem in se umirim, poskušam odstraniti zvoke in dražljaje zunanjega sveta. Nato se pokrižam in priporočim Svetemu Duhu.
 • Preberem Božjo besedo: Lk 1,8-14
  Ko je po redu svoje vrste opravljal duhovniško službo pred Bogom, ga je po običaju med duhovniki zadel žreb, da je stopil v Gospodovo svetišče zažigat kadilo, vsa množica ljudstva pa je ob uri kajenja zunaj molila. Prikaže pa se mu Gospodov angel, stoječ na desni kadilnega oltarja. Ko ga Zaharija zagleda, se prestraši in groza ga obide. Angel mu pa reče: »Ne boj se, Zaharija; uslišana je tvoja prošnja: tvoja žena Elizabeta ti bo rodila sina in daj mu ime Janez.
 • Dnevi Gospodovega prihoda so skoraj tukaj. Na poti je njegov predhodnik, Janez Krstnik. Za tiste, ki so Gospodu blizu, je to tolažba. Bog želi z nami ljubezenski odnos. Kdor prosi, kdor moli, je zagotovo uslišan. A mnogi v Boga preprosti ne verujejo dovolj. Ne verjamejo, da nam bo Gospod uslišal vsako prošnjo, za katero ga vztrajno prosimo.
 • Ali kot Zaharija vztrajno prosim Gospoda za uslišanje svojih prošenj? Ali je kaj, kar me res vznemirja, muči? Ali to vztrajno prinašam pred Boga? Če ne, je to zato, ker ne verjamem, da bi me Gospod uslišal ali ker je moja vera v Boga prešibka ali ker moj problem ni tako velik, da bi se ga splačalo prinašati pred Boga? Ali morda zato, ker še vedno, kljub vsemu, mislim, da ga bom lahko sam razrešil?
 • Počasi in jasno ponovim vsaj 3x:

Gospod govori: Ne boj se, _________ (dodaj svoje ime), kajti uslišana bo tvoja vztrajna molitev!

 • Molitev:
  Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene, grešnika, ko Te vztrajno in zaupljivo prosim za to, da:___________________________ (dodam svojo prošnjo). Amen.
 • Gospod, pridi in me blagoslovi. Naj počiva tvoja milost nad mano. Daj mi svoj mir. Blagoslovi mene in vse, predvsem tiste, ki te v tem trenutku najbolj potrebujejo Ti, ki si Bog Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.

URESNIČEVANJE:

 • Vztrajno in redno, vsak dan brez izjeme, bom Gospoda prosil v svoji največji potrebi, ki jo trenutno občutim in se ne bom utrudil, vse dokler Bog ne usliši moje prošnje. Moram pa biti pozoren, ker Bog lahko uresniči mojo prošnjo na drug način, kot si predstavljam, a to naredi vedno točno tako, kot je najbolje zame.