SANDI KOREN
Dnevna misel ob Božji besedi

VELIKA SOBOTA

11. APRIL 2020

2 MOJZESOVA 14

Tedaj je Mojzes stegnil roko nad mórje in Gospod je gnal morje z močnim vzhodnim vetrom vso noč nazaj. Iz morja je narédil suho zemljo. In vode so se razdelile. Izraelovi sinovi so šli sredi morja po suhem in vode so jim bile kakor zid na desni in levi. Egipčani so jih zasledovali in šli za njimi v sredo morja, vsi faraonovi konji, njegovi vozovi in konjeniki. Ob jutranji straži je Gospod v ognjenem in oblačnem stebru pogledal na egiptovsko vojsko in jo zbegal. Zaviral je kolesa njihovih voz in jim tako oteževal vožnjo. Tedaj so Egipčani rekli: »Bežimo pred Izraelom, kajti Gospod se bojuje zanje proti Egipčanom!«
Potem je Gospod rekel Mojzesu: »Stegni roko nad mórje, da se vode vrnejo na Egipčane, na njihove vozove in konjenike.« Mojzes je stegnil roko nad morje in morje se je ob jutranji zori vrnilo na svoje navadno mesto, medtem ko so Egipčani bežali proti njemu. Tako je Gospod pognal Egipčane v sredo morja. Vode so se vrnile in zagrníle vozove in konjenike in vso faraonovo vojsko, ki je prišla za njimi v morje. Niti eden izmed njih ni ostal. Izraelovi sinovi pa so šli po suhem sredi morja in vode so jim bile kakor zid na desni in levi. 

Prijatelji, menda vsaka dobra zgodba govori o ljubezni in zgodbe, ki ne vsebuje ljubezni, ni vredno pripovedovat in najlepše zgodbe so tiste, kjer ljubezen na koncu prevlada.

Velika noč pripoveduje o Božji ljubezni. Bog ljubi svoje ljudstvo tako močno, da zanj posuši morje. Vendar to ni še nič. Ljubi nas tako močno, da za nas žrtvuje svojega Sina, ki poplača naše dolgove in sprejme nase našo kazen.

Velika noč je čudovita zgodba zato, ker govori o ljubezni, ki na koncu prevlada.  Še lepše pa je to, da je vse res. Velika noč je resnična drama o zmagi Ljubezni, ki se dogaja še danes in v kateri nastopam tudi jaz, nastopaš tudi ti. Potrudiva se, da bova obadva nastopila na strani ljubezni.