SANDI KOREN
Dnevna misel ob Božji besedi

6. JUNIJ 2020

SOBOTA 9. TEDNA MED LETOM

2 TIMOTEJU 4,1-8

Preljubi, rotim te pri Bogu in Jezusu Kristusu, ki bo sodil žive in mrtve, pri njegovem prihodu in njegovem kraljestvu: Oznanjuj besedo, vztrajaj, bodi prilično ali neprilično; prepričuj, svari, opominjaj z vsem potrpljenjem in učenjem. Pride namreč čas, ko zdravega nauka ne bodo prenesli, temveč si bodo za čehljanje ušes kopičili učitelje po svojih željah in bodo ušesa odvračali od resnice, obračali pa se k bajkam. Ti pa bodi v vsem trezen, nadloge pretrpi, izvrši delo evangelista, spolni svojo službo. Jaz se namreč že darujem in čas moje razveze je blizu. Dober boj sem dobojeval, tek dokončal, vero ohranil. Odslej mi je pripravljena krona pravice, ki mi jo bo dal oni dan Gospod, pravični sodnik; pa ne le meni, ampak tudi vsem, ki v ljubezni pričakujejo njegov prihod.

Prijatelji, kakšne preroške besede: “Pride namreč čas, ko zdravega nauka ne bodo prenesli, temveč si bodo za čehljanje ušes kopičili učitelje po svojih željah in bodo ušesa odvračali od resnice, obračali pa se k bajkam.“ Apostol Pavel opiše slovensko in svetovno realnost 21. stoletja.

Ko namreč poslušaš moderne ateiste, kako prirejajo znanost in zgodovino za svoje bajke, ko opazuješ zlorabe resnice in množico polresnic in laži, ki jih širijo nasprotniki “nauka“, ti postane še bolj jasno delovanje Svetega Duha. Kako bi namreč lahko Pavel tako jasno prerokoval o resničnosti današnjega sveta, če ne po delovanju Sv. Duha?

Laži, polresnice in narobe intepretirana zgodovina, kot npr., da so “vsi duhovniki pedofili“ ali da je “Cerkev bogata“ ali da je “vera kriva za vse vojne sveta“ ali da “znanost dokazuje, da ni Boga“ in še in še so namreč samo dobro skriti poskusi tistih, ki ne prenesejo edine prave resnice, da je samo Jezus Gospod in Učitelj. Ti si za čehljanje ušes kopičijo učitelje po svojih željah, take, ki jim bodo govorili, kar želijo slišati, torej bajke o življenju in smrti. Samo da se evangelij ne bi slišal.

Zato še toliko bolj Bogu hvala za Pavle in Timoteje današnjega časa, ki kljub temu ostajajo “v vsem trezni, nadloge pretrpijo, izvršujejo delo evangelista in spolnjujejo svojo službo.“