Nedelja Božje besede je praznik Svetega pisma, ki ga je papež Frančišek leta 2019 razglasil za vso Cerkev in ga obhajamo v mesecu januarju na 3. nedeljo med letom.

Nedeljo Božje besede bomo v Sloveniji, tokrat že tretjič na ravni vesoljne Cerkve, obhajali 23. januarja 2022 pod geslom: »Tudi ona dva sta pripovedovala, kaj se je zgodilo na poti in kako sta ga prepoznala po lomljenju kruha.« (Lk 24,35)

Geslo, ki je že tretje leto zapored vzeto iz odlomka o emavških učencih, predstavlja zadnjo in ključno stopnjo Jezusovega učenca. Če smo v letu 2021 skupaj z emavškima učencema »odprli oči in spoznali Gospoda« (Lk 24,31), smo tokrat vabljeni k oznanjevanju.

To je Božja pedagogika, ki učenca vabi, da prestopi meje samozadostnosti individualizma in stopi v občestvo. Učenec je povabljen, da od poslušanja ali branja Božje besede stopi na pot oznanjevalca. Geslo prihajajoče nedelje Božje besedo bi tako lahko ubesedili tudi s sloganom: Od branja do oznanjevanja, od bralca do pričevalca. (povzeto po spletni strani Bličnega gibanja)

Več materialov najdete na spletni strani škofije Celje – VSTOPI.