prijava preko e-obrazca

skeniraj in se prijavi

Družinska kateheza (DK) je oblika srečevanja z verskimi vsebinami za celotno družino. Tako se hkrati dogaja kateheza za starše, najstnike, osnovnošolske otroke in predšolske otroke, ki kot družina pridejo z drugimi družinami enkrat mesečno v župnijo. Družinska kateheza je združena z nedeljsko mašo, katehezo za vsako skupino posebej, praznovanjem in družabnostjo.

Za naše župnije in dekanijo bo Družinska kateheza potekala v Mozirju vsako 2. nedeljo v mesecu od meseca septembra 2022 do junija 2023.

Na družinsko katehezo se lahko prijavijo vse družine vseh oblik in velikosti, z zelo majhnimi ali že večjim otroci, dobrodošli tudi najstniki, za katere bo pripravljen poseben program, tudi če je družina samo enostarševska.

Tisti otroci, ki bodo skupaj s starši obiskovali družinsko katehezo, se jim ni potrebno udeleževati rednega verouka, lahko pa seveda prihajajo tudi k rednemu verouk s svojimi sošolci.

Če bi se zgodilo, da kakšno 2. nedeljo v mesecu ne bi mogli na srečanje DK v Mozirje, se lahko družina udeleži enakega srečanja DK z enakimi vsebinami na 3. nedeljo na Polzeli, ali obratno.

Oblika srečanja:

10.00 – udeležba pri župnijski sv. maši

11.00 – skupni obed

12.00 – se ločimo po starostnih skupinah in se izvede katehetsko srečanje posebej za otroke, mlade, starše

14.30 – zaključna molitev in slovo

Prijavnice bodo otroci dobili pri veroku, bodo v cerkvi, lahko se prijavite tudi na spletu.